Hvorfor foreslår Utdanningsetaten å stenge ned Møllergata skole?
Her er de viktigste argumentene i Utdanningsetatens forslag for ny skolestruktur fra 2026 og 20 år frem i tid:
Elevantallet ved Oslo skolen antas å synke fremover (selvom antall innbyggere i byen har vokst og vokser fortsatt).
Kommunen har mer krevende økonomi - investeringskostnader og kostnader knyttet direkte til drift av skoler må ned.
Mange skoler har for mye kapasitet i forhold til elevtall (dette kaller de overkapasitet).
Utdanningsetaten forklarer at flere kriterier har vært vurdert. Etaten har lagt frem flere udokumenterte antagelser om Møllergata skole:
Skolen har kun en oppfyllingsgrad på 36% (210 elever - kapasitet til 588).
Skolen har behov for oppussing (dette bestrider skolen).
Skolen har dårlig uteareal (selvom skolen bruker den nyoppussede naboparken Kristparken som uteareal), og har mindre trygg nærområde enn de andre barneskolene i sentrum. Uteområdet brukes lite utenom skoletid (dette stemmer ikke. I lang tid har skolens bakgård vært det eneste stedet barn i nærområdet kan leke utenom skoletid. Og det er svømmekurs i bassenget flere kvelder i uken).
Skolen har et lite fagmiljø med kun 50 ansatte (men lærerne er, etter vår mening, meget dyktige og har spisskompetanse på språk. Antall lærere er proporsjonal i forhold til antall elever.)
Videre antar Utdanningsetaten at å ta bort skolen vil ha noe, men lite påvirkning på nærområdet. Dette er vi som bor i nærområdet helt uenige i.
Vi som hører til skolen kjenner oss ikke igjen i beskrivelsene. Utdanningsetaten har heller ikke levert noe dokumentasjon som underbygger analysene de har gjort.
Skolen, elevene og FAU er uenige i analysen til Utdanningsetaten. Les mer om dette på denne siden (lenke til siden Hvorfor er vi bekymret?).
Hele forslaget kan leses: Forslag til endringer i skolestrukturen i grunnskolen i Oslo.pdf